Sirup se hodí k oslazení jogurtů, nápojů, dezertů, zmrzlin, různých celozrnných produktů, jako je ovesná kaše nebo snídaňové cereálie. Sáhnout po něm můžete i při výrobě tyčinek a pečení domácích sušenek nebo při vaření omáček a jídel pro děti.
Charakteristika: Plody švestky se konzumují syrové. Používají se ale také k výrobě různých pokrmů a vaří se z nich povidla nebo právě sirup. Ten se vyrábí tak, že se švestky z ekologického zemědělství vypeckují, lisují a filtrováním a vařením se nakonec získává organická švestkový koncentrát bez dalších přidaných látek.
Švestka bývá součástí ovocných sadů. Strom či keř slivoně švestky je až 10 m vysoký. Korunu má obvykle vejcovitou a bohatě větvenou. Švestka, které se někde říká nářečně slíva, na Moravě třeba kadlátko nebo trnka. Je to peckovice modré až fialové barvy, mírně nasládlé chuti.
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 963 kJ/230 kcal; Tuky: 0,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 81 g - z toho cukry 63 g; Bílkoviny 1,4 g, Sůl: 0,1 g
Složení: 100% BIO švestkový sirup
Skladování: V suchu a temnu.
Obsah: 400 ml/ 540 g
Uloženka (WE|DO) | 79,- Kč |
Kurýr na adresu | 109,- Kč |
Balík na poštu | 119,- Kč |
Platba na účet | zdarma |
Dobírka | 49,- Kč |
Doprava zdarma od 1500,- Kč |
Provozovatel: LetMessage s.r.o. Lábkova 15 318 00 Plzeň IČO: 29122783 DIČ: CZ29122783 | |
608 47 46 45 | |
bylinkuj@bylinkuj.cz |
Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.