Její výhodou je skutečnost, že neobsahuje lepek, a proto ji ve velkém používají celiaci. Pohanka se získává z pohanky seté a je zdrojem cenných živin, jako jsou například minerální látky v podobě manganu, selenu, zinku nebo mědi, vitamínů E, C a B, nenasycených mastných kyselin, bílkovin a vlákniny. Pohanka je kromě jiného zdrojem rutinu, který je účinný při zánětech, cévních onemocněních i krvácení z dásní. Pohanka se dá vařit i smažit. Je výborná coby zdravá příloha i jako surovina pro přípravu sladkých nebo slaných kaší.
Použití: Pohanku přeberte a propláchněte ve vodě. Vložte do hrnce s osolenou vodou. Voda by měla sahat cca 3 centimetry nad pohanku. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10–15 minut, dokud pohanka nezměkne Po uvaření nechte pod pokličkou jěště asi 5 minut odpočinout.
Složení: Pohanka loupaná
Obsah: 500 g
Země původu: Rusko
Alergeny: Oxid siřičitý, sója, mléko, může obsahovat stopy lepku, arašídů, suchých skořápkových plodů a sezamu.
Uloženka (WE|DO) | 79,- Kč |
Kurýr na adresu | 109,- Kč |
Zásilkovna | 89,- Kč |
Platba na účet | zdarma |
Dobírka | 49,- Kč |
Doprava zdarma od 1500,- Kč |
![]() | Provozovatel: LetMessage s.r.o. Lábkova 15 318 00 Plzeň IČO: 29122783 DIČ: CZ29122783 |
![]() | 608 47 46 45 |
![]() | bylinkuj@bylinkuj.cz |
Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.