Fazole Adzuki Wolfberry BIO 250 g jsou vhodné jak na vaření, tak na klíčení. Zajímavá varianta fazolí s netradiční chutí v BIO kvalitě.
Adzuki jsou malé, červeno – hnědé fazole s krémově barevnými švy a s nasládlou ořechovou příchutí. Jsou velmi populární hlavně v Číně, Koreji a Japonsku, kde je dokonce považují za “královny fazolí“.
V těchto zemích je nejčastěji používají při přípravě sladkých pokrmů. Dělá se tam z nich slazené pyré, které dávají jako nádivku do dezertů, ale výborná a velmi oblíbená je i slazená polévka s pomerančovou kůrou a lotosovými semínky. V Japonsku se ale z adzuki a rýže vaří například tradiční sváteční pokrm Sekihan, který je pro změnu slaný.
V západních kulturách jsou adzuki ceněny především pro svůj vysoký obsah bílkovin a vlákniny. Adzuki jsou vynikající alternativou masa pro vegany a vegetariány. V těchto fazolkách se ale nachází i celá řada stopových prvků, jako například fosfor, nebo draslík.
Pokud budete chtít adzuki nechat klíčit, vyzkoušejte metodu za pomoci PET láhve, ve které budete mít ideální podmínky pro silné a pevné výhonky. Na dně 2 l lahve vytvořte asi 12 drobných otvorů, kterými bude odtékat voda. Odstraňte víčko a do lahve dejte velkou hrst dobře propláchnutých fazolí. Nezapomeňte minimálně třikrát za den proplachovat a tím udržovat v lahvi dostatečnou vlhkost. Po 5 až 7 dnech se vám lahev zaplní klíčky, které mají chuť hrášku. Můžete je konzumovat buď přímo, nebo v salátech, polévkách, případně asijských pokrmech.
Pokud adzuki neznáte a nevíte co s nimi, tak vyzkoušejte recept na výborný salát.
Co budete potřebovat:/p>
Postup:
Namočené fazole ještě před vařením propláchněte. Ve vodě je vařte spolu s kořenovou zeleninou, solí a vším kořením. Adzuki jsou uvařené asi za 50 minut, tak se nemusíte bát, že by se vám zelenina rozvařila. Uvařené suroviny přeceďte a nechejte úplně vychladnout. Poté nakrájejte zeleninu a sýr a přidejte k adzuki. Na závěr smíchejte zakysanou smetanu s pár kapkami citronu, olivového oleje, česnekem, solí a pepřem. Směs vmíchejte do salátu a nechejte asi půl hodiny “odpočívat“. Salát je výborný s opečeným pečivem.
Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1377 kcal / 329 kJ; Tuky: 0.53 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0.19 g; Sacharidy: 50.2 g – z toho cukry 2.35 g; Bílkoviny: 19.9 g; Sůl: 0.05 g; Vláknina: 12.7 g;
Minerály: Vápník: 66 mg; Fosfor: 381 mg; Hořčík: 127 mg; Draslík: 1254 mg
Alergeny: Bez alergenů
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Země původu:Čína
Obsah: 250 g
Uloženka (WE|DO) | 79,- Kč |
Kurýr na adresu | 109,- Kč |
Balík na poštu | 119,- Kč |
Platba na účet | zdarma |
Dobírka | 49,- Kč |
Doprava zdarma od 1500,- Kč |
Provozovatel: LetMessage s.r.o. Lábkova 15 318 00 Plzeň IČO: 29122783 DIČ: CZ29122783 | |
608 47 46 45 | |
bylinkuj@bylinkuj.cz |
Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.