Červená čočka Allnature patří k velmi zdravým surovinám. Většinou se dá koupit již bez slupky, díky čemuž se lépe tráví a nenadýmá. Obsahuje především vitamín B6, dále vlákninu, bílkoviny, zinek, fosfor a železo. Oblíbená je zejména v Indii, ale v dnešní době je rozšířená již po celém světě. Lehce se rozvaří, a proto ji je nutné při vaření hlídat a odhadnout správné množství vody. Z červené čočky lze připravit placky, můžete ji přidat do salátů nebo použít jako zahušťovadlo některých pokrmů.
Použití: Červenou čočku přebereme, propláchneme ve vodě a nasypeme do hrnce. Čočku zalijeme vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek čočky připadají zhruba dva hrnky vody). Nesolte a přiveďte k varu. V nezakrytém hrnci vařte cca 5–7 minut. Po uvaření červená čočka zežloutne. Nakonec přidejte sůl a promíchejte.
Složení: Čočka červená půlená. Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Obsah: 500 g
Země výroby: ČR
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1545 kJ/342 kcal
Tuky 0,8g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 59g
z toho cukry 4,1 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0,01 g
Uloženka (WE|DO) | 79,- Kč |
Kurýr na adresu | 109,- Kč |
Balík na poštu | 119,- Kč |
Platba na účet | zdarma |
Dobírka | 49,- Kč |
Doprava zdarma od 1500,- Kč |
Provozovatel: LetMessage s.r.o. Lábkova 15 318 00 Plzeň IČO: 29122783 DIČ: CZ29122783 | |
608 47 46 45 | |
bylinkuj@bylinkuj.cz |
Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.