+420 608 47 46 45
Pondělí - Pátek: 8:00 - 18:00
Přihlásit se nebo registrovat
Prázdný
Poštovné
Obch. podmínky
Blog

Zelené super potraviny – znáte jejich účinky?

19.8.2017

Super potraviny jsou takové potraviny, které mají velkou koncentraci vitamínů, minerálů, antioxidantů, proteinů a enzymů. Jsou velmi vhodným doplňkem zdravé výživy.


Zdroj: pixabay.com

V tomto článku se zaměřím na zelené super potraviny, které byly donedávna opomíjenou složkou zdravé výživy. Díky prokázaným účinkům na lidský organismus jsou dnes známou a oblíbenou složkou potravy osob, které se chtějí stravovat zdravě.

Zelené super potraviny obsahují hodně chlorofylu, který se u zvířat pozitivně projevil tím, že odstraňoval účinky radiace. Chlorofyl dále příznivě působí na nachlazení a záněty a také pomáhá při detoxikaci a hojení ran.

Mezi zelené super potraviny se řadí: obilné trávy, ječné klíčky, mladá pšenice, chlorela, vojtěška a spirulina.

Obilné trávy lze snadno vypěstovat v domácích podmínkách. Mají silný detoxikační účinek na organismus a jsou dobrým zdrojem energie. Příznivě působí také na trávicí systém. Obilné trávy neobsahují lepek, jsou proto vhodné i pro osoby s celiakií. Obilné trávy můžete užívat v podobě šťávy či prášku, který si vmícháte do vody či džusu.

Ječné klíčky mohou zmírnit artritidu, astma, obezitu, anémii, vředy, zácpu, hypertenzi, cukrovky, choroby srdce a ledvin. Ječné klíčky jsou silným antioxidantem s velkým obsahem betakarotenu a vitamínu C a E. Ječné klíčky v těle obnovují rovnováhu kyselých a zásaditých látek, jsou tedy dobrým pomocníkem při léčbě trávicích potíží. Ječné klíčky mají také protizánětlivé účinky, zpomalují stárnutí a pomáhají při prevenci rakoviny. Působí příznivě na zánět slinivky, žaludeční potíže, tržná poranění žaludku a dvanáctníku. Uplatníte je především v domácích salátech.

Mladá pšenice se užívá ve formě syrové šťávy a působí na čištění krve. Šťáva z mladé pšenice je přírodní antibiotikum a je vhodná i pro alergiky. Obsahuje vitamín B17, což je látka s protirakovinnými účinky.

Chlorela je jednobuněčná řasa a je to silný antioxidant. Váže těžké kovy a další jedovaté látky a odvádí je z těla. Působí jako prevence rakoviny, posiluje imunitní systém, snižuje toxicitu těžkých kovů, dále krevní tlak a cholesterol. Nejvhodnější je užít ji půl hodiny před jídlem. Neužívejte chlorelu zároveň s vitaminem C, neboť ten narušuje vazby, na které chlorela váže těžké kovy a ty poté může odvést do jater, ledvin a mozku.

Spirulina je sladkovodní řasa, která pomáhá při léčbě alergie, vředů, otravy těžkými kovy, cukrovce, nemoci jater, srdce a rakoviny. Posiluje imunitu tím, že zvyšuje počet makrofágů v krvi, které působí jako ochrana před cizími látkami. Spirulina je také vhodná při léčbě obezity, nemocí jater a působí jako ochrana před selháním ledvin. Spirulina je takto účinná především z důvodu vysokého obsahu chlorofylu. Užívá se v tabletách nebo v podobě rozpustného prášku.

Vojtěška, známá také jako alfalfa, je bylina, která se používala již v čínské či indické medicíně. Obsahuje mnoho aminokyselin, minerálů a bílkovin. Obsahuje vitamíny A, D, C, E a B6. Dále obsahuje vápník, hořčík, železo, fosfor, draslík, sodík a křemík. Příznivě působí při onemocnění ledvin, jater, prostaty, rozmnožovacích orgánů, kosterní a svalové soustavy a trávicího traktu. Zvyšuje energii a posiluje správnou srážlivost krve. Je vhodná k léčení žaludečních nemocí a nemocí střev. Vojtěška je přírodní diuretikum a laxativum. Snižuje cholesterol, obnovuje poškozené tkáně po rentgenu a působí příznivě na poruchy menstruace. Užívat jí můžete v podobě tablet, kapek nebo semínek.

Zdroje:
Turnerová, L.: Jídla, která léčí. Praha 2008. ISBN978-80-7309-572-7
rebelia.cz

Doprava

Uloženka (WE|DO)79,- Kč
Kurýr na adresu109,- Kč
Balík na poštu119,- Kč
 
Platba na účetzdarma
Dobírka49,- Kč
 
Doprava zdarma od 1500,- Kč

Kontakt

*Provozovatel:
LetMessage s.r.o.
Lábkova 15
318 00 Plzeň

IČO: 29122783
DIČ: CZ29122783
*608 47 46 45
*bylinkuj@bylinkuj.cz

Reference

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Bylinkuj.cz

Poznámka

Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.