+420 608 47 46 45
Pondělí - Pátek: 8:00 - 18:00
Přihlásit se nebo registrovat
Prázdný
Poštovné
Obch. podmínky
Blog

Vlasy jdou umýt vším možným

20.7.2017

Když uvidíte někoho, kdo si před mytím hlavy nejprve rozbalí v kuchyni svůj alchymistický stánek, nebo se mu bude z vlasů prášit mouka, je to někdo, kdo se drží metody No Poo, neboli mytí vlasů bez šamponu. Neznamená to ale, že si začnete mýt vlasy jen vodou a budete chodit po světě s mastnou hlavou ale šťastní, že to bylo bez chemie. No Poo nabízí spoustu šetrnějších postupů, jak mýt vlasy pomocí přírodních látek, nejčastěji těch, které najdete ve své kuchyni.

 


Zdroj: pixabay.com

Jedlá soda

Když se rozhodnete přestat se šampony, nejčastěji sáhnete po malém sáčku s bílým práškem. Ne, že byste potřebovali vzpruhu, ale budete potřebovat jedlou sodu. Ta dokáže hravě nahradit šampon. Spolu s kožním mazem vytvoří primitivní mýdlo a po opláchnutí maz z hlavy odnese. Nebudete tedy po umytí vonět jako byste prošli parfumérií a moc směs neochutnávejte, když vám poteče do pusy, ale funguje to.

Takže jak na to? Před mytím si v hrníčku smíchejte asi jednu polévkovou lžíci sody s vlažnou vodou. Vlasy si běžně namočte a místo šamponu do nich rozlijte směs s jedlou sodou. Ve vlasech ji trochu rozmasírujte a poté opláchněte. Čím mastnější vlasy máte, tím více sody do směsi přidávejte. 

 

Žitná mouka 

Jedlá soda je hodně zásaditá a pří dlouhodobém používání může poškozovat strukturu vlasu. Proto, když si zamilujete No Poo a klasický šampon nebudete moci ani cítit, můžete zkusit ještě alternativu v podobě žitné mouky.

Šampon z mouky vytvoříte doma za pár vteřin. Smíchejte 3 polévkové lžíce s vodou a vznikne vám mycí pasta. Tu si rozetřete do vlasů a nechte pár minut působit. Potom mouku z vlasů důkladně vypláchněte.  

 

Jablečný ocet

Jablečný ocet najdete v drogerii přírodních produktů v regálu s nápisem kondicionéry. Pomůže vám s rozčesáváním. 

Pro nanášení octa na vlasy budete znovu potřebovat nejprve hrníček s vodou. V něm rozmíchejte jednu lžíci jablečného octa. Až budou vlasy umyté sodou nebo moukou, přijde na řadu hrníček č.2. Rozlijte jej do vlasů a rozetřete. Pak stačí jen opláchnout a o vlasy je postaráno. 

 

Káva 

Když ráno zbyde trochu kávy, přece to jen tak nevylejete. Pro vaše vlasy bude nejspíš blahodárnější než pro vaše tělo. Můžete ji použít místo balzámu a masky. Stejně jako ráno nakopne vás, nakopne i vaše vlasy k růstu a dodá jim lesk. 

Kávou oplachujte jedlou sodu nebo žitnou mouku. Potom ale nezapomeňte opláchnout i kávu. Voda je vždy nejúčinnější, tak na ni přes všechnu tu alchymii nezapomeňte. Když se vám bude v metodě No Poo dařit, můžete časem na všechny kuhyňské přísady zapomenout a mýt se pouze vodou. 

 

Doprava

Uloženka (WE|DO)79,- Kč
Kurýr na adresu109,- Kč
Balík na poštu119,- Kč
 
Platba na účetzdarma
Dobírka49,- Kč
 
Doprava zdarma od 1500,- Kč

Kontakt

*Provozovatel:
LetMessage s.r.o.
Lábkova 15
318 00 Plzeň

IČO: 29122783
DIČ: CZ29122783
*608 47 46 45
*bylinkuj@bylinkuj.cz

Reference

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Bylinkuj.cz

Poznámka

Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.