+420 608 47 46 45
Pondělí - Pátek: 8:00 - 18:00
Přihlásit se nebo registrovat
Prázdný
Poštovné
Obch. podmínky
Blog

Trápí vás zažívání? Vyzkoušejte tyto zázračné bylinky

31.7.2017

Nafouklé břicho? Pocit plynatosti? Znáte také tyto pocity? Pokud i vy trpíte stejnými problémy, jako většina populace, zkuste se zamyslet nad vašim životním stylem, nebo sáhněte po rychlém řešení v podobě zázračných bylinek. Které to jsou? To se dozvíte v tomto článku.

Tak zní jedno krásné přísloví, kterého bychom se měli ve většině případů držet. Příroda je velice mocná. Měli bychom jí děkovat za její dary a obracet se na ni o pomoc, ať už nás trpí obyčejná rýma nebo právě ono zažívání.

Pelyněk pravý proti nadýmání

K dostání je mnoho druhů pelyňku, ovšem právě pelyněk pravý je velice účinným lékem proti nadýmání, zkaženému žaludku, otravách zkaženými potravinami nebo při zvracení, jak pravily naše babičky. Má také protizánětlivé účinky, pomáhá při chřipkových onemocněních. Pelyněk pravý navíc můžete využít i v kuchyni při přípravě likérů. Pozor však na jeho dávkování. V malých dávkách uklidňuje, ovšem ve větších dávkách může vyvolat nervozitu. Abyste se zbavili svých problému, užívejte tuto bylinku v podobě čaje.

Při dlouhodobém užívání působí jako droga a můžete si na pelyňku vybudovat závislost. Pokud problémy neustanou, navštivte raději svého lékaře.

Puškvorec lékařský i pro starší lidi

Puškvorec lékařský se k nám dostal z Číny, kde rostl v mokřinách a močálech. K dostání je ve většině lékáren, ovšem jeho trvanlivost není příliš dlouhá. Po delším skladování ztrácí své léčivé účinky.

Jeho ostrá, kořeněná, silně hořká chuť se podle lidových léčitelů řadí mezi nejlepší léky na žaludeční problémy. Skvěle působí na žaludek, játra i žlučník. Puškvorec lékařský je v podobě čaje však vhodný i při stavech slabosti nebo v rekonvalescenci. Má však i další účinky. Žvýkání kořene puškvorce pomáhá kuřákům zbavit se silné chuti na cigarety. Odpradávna se také používal jako afrodisiakum.

I u této bylinky si přečtěte správné dávkování a nikdy jej neužívejte déle než tři týdny.

Zeměžluč lékařská pro lepší apetit

Zeměžluč lékařská se vyznačuje svojí hořkou chutí. Pokud trpíte nechutenstvím, doporučujeme tuto bylinku vyzkoušet. Pomáhá k zlepšení chuti k jídlu, podporuje vnitřní hojení ran, skvělá je také při nepravidelné menstruaci, cukrovce nebo slábnoucímu zraku. To věděli už i naše praprababičky a proto si z něj v okamžiku těchto bolestí připravovaly čajovou směs.

Zdroje fotografií: pixabay.com

Zdroje pro text:
CURTIS, Susan. Domácí bylinář: připrav, uvař a smíchej léčivé bylinky. Praha: Ikar, 2012. ISBN 978-80-249-1809-9.
MAYER, Miroslav. Bylinky naší babičky: [bylinná léčba, přírodní léčebné koupele, uklidňující čajoviny, rostlinné šťávy a další]. Praha: Agentura VPK, 2004. Apetit (Agentura VPK). ISBN 80-7334-044-5.
MCVICAR, Jekka. Velká kniha o bylinkách. Vyd. 2. Přeložil Kateřina ŠEVČÍKOVÁ. Praha: Knižní klub, 2011. ISBN 978-80-242-2992-8.

Doprava

Uloženka (WE|DO)79,- Kč
Kurýr na adresu109,- Kč
Balík na poštu119,- Kč
 
Platba na účetzdarma
Dobírka49,- Kč
 
Doprava zdarma od 1500,- Kč

Kontakt

*Provozovatel:
LetMessage s.r.o.
Lábkova 15
318 00 Plzeň

IČO: 29122783
DIČ: CZ29122783
*608 47 46 45
*bylinkuj@bylinkuj.cz

Reference

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Bylinkuj.cz

Poznámka

Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.