+420 608 47 46 45
Pondělí - Pátek: 8:00 - 18:00
Přihlásit se nebo registrovat
Prázdný
Poštovné
Obch. podmínky
Blog

Energie do batohu I.

10.10.2017

V tomto miniseriálu se nebudeme bavit o energii pro mobilní přístroje, jak by bylo možné předpokládat z nadpisu. Pokusím se vám dát několik návodů na to, jak se bránit hladu a nedostatku “šťávy” na cestách a výletech, kterých o prázdninách není nikdy dost. Sušenky nebo čokoládu zná ze svého dětství každý. V dnešní době však můžeme sáhnout i po variantách bohatých na bílkoviny. Vždy je však potřeba počítat s tím, že většina tyčinek je velmi sladkých.


Zdroj: pixabay.com

Jak to funguje?

Živiny v těchto tyčinkách nebo sušenkách jsou koncentrované, a proto se do nich zvládne ukrýt spousta bílkovin. Je však potřeba upozornit, že není dobré těmito koncentrovanými potravinami nahrazovat celodenní jídelníček. Můžete riskovat to, že tělo časem otupí a odnaučí se vstřebávat bílkoviny z běžných potravin.

Je to “chemické”, nebo přírodní?

Možná budete překvapeni, ale v rámci sortimentu se nabízí i čistě přírodní produkty v RAW, BIO i VEGAN variantách. Pokud by vás složení tyčinek nepřesvědčilo, je poměrně jednoduché si tyčinku vyrobit doma z obilných vloček, sirupů, datlí, sušeného ovoce a proteinu. Návod i samotnou fotodokumentaci si představíme v některém z dalších článků.

Co od tyčinek můžete čekat?

Tyčinky jsou směsí sypkých a tekutých přísad, úhledně zabaleny do obalů (často i papírových a recyklovatelných), pohodlně se vejdou do kapsy, a hodí se tak nejen pro batůžkáře, ale i pro běžce, cyklisty a všechny, kteří rádi chodí “nalehko”.

Z čeho můžete vybírat?

Tyčinky RAW

Jsou tyčinky vyrobené ve filozofii RAW stravy, tedy tepelně neupravených surovin. Při jejich výrobě se často využívá tlaku - slisování surovin do sebe. Základ často tvoří datle. Ty bývají doplněny rýžovým proteinem, kakaem či sušeným ovocem. U těchto tyčinek často najdete i cedulku “vegan” nebo “bio”.

Tyčinky proteinové

Jsou větší skupinou a patří sem jak RAW tyčinky, tak i tyčinky průmyslově vyráběné, určené pro sportovce. To, že je tyčinka proteinová, zjistíte hned na obalu. Výrobce je na to pyšný a často tento nápis prodává. Je dobré se však přesvědčit, jaký je skutečný obsah látek, protože se nejedná o žádný oficiální termín.

Flapjacky

Jedná se o tyčinky lisované z ovesných vloček a sirupu často s příchutí ovoce nebo oříšků. Protein se do nich přidává výjimečně, využívá se zde výživových hodnot vloček. Jedna tyčinka vás nasytí přibližně stejně jako miska plná vloček.

Jak vybírat?

Výběr z jednotlivých kategorií záleží tedy předně na tom, jaký výživový styl a filozofii uplatňujete. Dále je dobré si říci, jestli chcete pouze energetickou bombu, nebo i jistou míru zasycení. Od tyčinek do kapsy můžete očekávat obojí, avšak v omezeném množství. Při turistice z ní energie a živiny vystačí dle mé zkušenosti na hodinu až dvě intenzivního pohybu. Pak je dobré sáhnout po svačině!

Doprava

Uloženka (WE|DO)79,- Kč
Kurýr na adresu109,- Kč
Balík na poštu119,- Kč
 
Platba na účetzdarma
Dobírka49,- Kč
 
Doprava zdarma od 1500,- Kč

Kontakt

*Provozovatel:
LetMessage s.r.o.
Lábkova 15
318 00 Plzeň

IČO: 29122783
DIČ: CZ29122783
*608 47 46 45
*bylinkuj@bylinkuj.cz

Reference

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Bylinkuj.cz

Poznámka

Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.