Díky svému nutričnímu složení je cizrna považovaná za vůbec jednu z nejzdravějších luštěnin, a proto by měla být pravidelnou součástí našich jídelníčků. Cizrna je bohatá na minerální látky jako železo, draslík, hořčík, vápník nebo fosfor, vitamíny B2 a B6, kyselinu listovou, bílkovin, vlákninu a další cenné živiny. Výborná je jak vařená, tak pečená nebo smažená. Poslední dvě zmíněné úpravy jsou ovšem pro organismus hůře stravitelné. Cizrnu lze přidat do polévek, salátů i jako přílohu k masu.
Použití: Cizrnu přeberte a namočte do vody na cca 8–12 hodin, ideálně přes noc. Před vařením důkladně propláchněte a ve vodě vařte do měkka cca 40–60 minut. Doba vaření je závislá na délce namáčení a čerstvosti cizrny. Během vaření sbírejte pěnu z povrchu.
Upozornění: Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení: Cizrna
Obsah: 500 g
Země výroby: ČR
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1497 kJ/358 kcal
Tuky 4,6g
z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 59g
z toho cukry 0,9 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0,01 g
Uloženka (WE|DO) | 79,- Kč |
Kurýr na adresu | 109,- Kč |
Balík na poštu | 119,- Kč |
Platba na účet | zdarma |
Dobírka | 49,- Kč |
Doprava zdarma od 1500,- Kč |
Provozovatel: LetMessage s.r.o. Lábkova 15 318 00 Plzeň IČO: 29122783 DIČ: CZ29122783 | |
608 47 46 45 | |
bylinkuj@bylinkuj.cz |
Informace uvedené na této webové stránce jsou poskytovány pouze pro informační účely a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Pro informace o zdravotním stavu se poraďte s lékařem. Výrobky označené BIO jsou pod kontrolou CZ-BIO-002.